Cinema Olympia & Lintse Videoclub: Josep

Een animatiefilm voor volwassenen van Aurel – Josep is een animatiefilm die werd geselecteerd in de Officiële Selectie van het afgelopen Filmfestival van Cannes. Via prachtige beelden en een unieke stijl vertelt Aurel ons het waargebeurde verhaal van Josep Bartolí, verzetsstrijder en tekenaar die tijdens het dictatoriale regime van Franco terechtkomt in een concentratiekamp in Frankrijk....

Wanneer

  • 03 maart 2022 (do)
    van 20.00 u tot 21.12 u

Prijs

€ 4,00

Reservatie & tickets

E-ticket bestellen

Waar

naam
OC De Witte Merel
adres
Liersesteenweg 252547 Lint

Contact

Telefoon
03 455 12 13
e-mail
uit@lint.be

Info

Een animatiefilm voor volwassenen van Aurel – Josep is een animatiefilm die werd geselecteerd in de Officiële Selectie van het afgelopen Filmfestival van Cannes. Via prachtige beelden en een unieke stijl vertelt Aurel ons het waargebeurde verhaal van Josep Bartolí, verzetsstrijder en tekenaar die tijdens het dictatoriale regime van Franco terechtkomt in een concentratiekamp in Frankrijk. Met stemmen van Sergi López en Sílvia Pérez Cruz, originele muziek van Sílvia Pérez Cruz.

Februari 1939. Compleet overweldigd en onvoorbereid door de stroom aan Spaanse vluchtelingen die het regime van Franco trachten te ontvluchten, vindt de Franse overheid er niets beter op dan deze Spaanse burgers in allerijl onder te brengen in concentratiekampen. Door het gebrek aan voedsel en onderdak worden de vluchtelingen gedwongen om zelf schamele barakken te bouwen en zich te voeden met hun eigen paarden. Tientallen sterven door het ontbreken aan hygiëne en proper water. Gescheiden door prikkeldraad ontstaat in één van deze kampen een vriendschap tussen twee mannen. De ene is een bewaker, de ander Josep Bartolí (Barcelona 1910 – New York 1995), verzetsstrijder en tekenaar.

Gebaseerd op waargebeurde feiten.

“Even aangrijpend en even onvergetelijk als Persepolis en Waltz With Bashir” – **** HUMO
“Krachtige tekeningen die schreeuwen: nooit meer! Een noodzakelijke kijkervaring.” – *** Filmmagie
“Een poëtische oorlogsfilm die opvalt door zijn expressieve animatie” – *** DE MORGEN

Speelduur 72 min / geen pauze voorzien
INKOM € 4

Alle activiteiten