Cinema Olympia & Lintse Videoclub: Petite maman

Een film van Céline Sciamma – Na Portrait de la jeune fille en feu maakt Céline Sciamma Petite maman. Een film waarin de regisseur terugkeert naar haar roots voor een coming-of-age verhaal waarin de grenzen tussen heden en verleden vervagen. Na het overlijden van haar oma verkent de achtjarige Nelly het huis en de omgeving waar haar moeder opgroeide. In het bos ontmoet ze een ander jong...

Wanneer

  • 07 april 2022 (do)
    van 20.00 u tot 21.12 u

Prijs

€ 4,00

Reservatie & tickets

E-ticket bestellen

Waar

naam
OC De Witte Merel
adres
Liersesteenweg 252547 Lint

Contact

Telefoon
03 455 12 13
e-mail
uit@lint.be

Info

Een film van Céline Sciamma – Na Portrait de la jeune fille en feu maakt Céline Sciamma Petite maman. Een film waarin de regisseur terugkeert naar haar roots voor een coming-of-age verhaal waarin de grenzen tussen heden en verleden vervagen.

Na het overlijden van haar oma verkent de achtjarige Nelly het huis en de omgeving waar haar moeder opgroeide. In het bos ontmoet ze een ander jong meisje. Langzamerhand wordt duidelijk dat ze het meisje kent, maar wie is ze? Nelly ontdekt dat haar moeder ook jong is geweest en dat helpt haar te begrijpen wie haar moeder is.

Sciamma maakte Petite maman tijdens de lockdown van 2020. Dat levert een intiem en intrigerend verhaal op. De film ging in première tijdens het Filmfestival van Berlijn, waar hij werd genomineerd voor een Gouden Beer.

“What a superb movie – a jewel of this year's Berlin film festival” ***** The Guardian
“Céline Sciamma heeft het genre van de tijdreis-sciencfiction heruitgevonden. Petite Maman is paranormale arthousecinema met een helend effect.” - **** - De Standaard

Speelduur 72 min / geen pauze voorzien
INKOM € 4

Alle activiteiten