SKaGeN - WatchApp #2: Emmi & Leo - LIVE

Deze informatie is niet meer actueel!
UiT in Lint biedt deze unieke digitale voorstelling aan die je volledig kan volgen via de digitale app op je smartphone 'WhatsApp'. We zijn dan ook enorm blij om deze positieve cultuurboodschap te verspreiden in tijden van corona. Met dank aan het theatergezelschap SKaGeN om deze voorstelling te kunnen verwezenlijken. Op zondag 6 december 2020 start 'WatchApp #2: Emmi & Leo - LIVE'. Het ...

Wanneer

  • 06 december 2020 (zo)
    -
    22 december 2020 (di)

Prijs

€ 12,89 (Basistarief: 12,89 €; Voorstelling #1 + #2: 20,39 €)

Waar

naam
Thuis op de smartphone-app 'WhatsApp'
adres
.2547 Lint

Contact

Telefoon
03 455 12 13
e-mail
uit@lint.be

Info

UiT in Lint biedt deze unieke digitale voorstelling aan die je volledig kan volgen via de digitale app op je smartphone 'WhatsApp'. We zijn dan ook enorm blij om deze positieve cultuurboodschap te verspreiden in tijden van corona. Met dank aan het theatergezelschap SKaGeN om deze voorstelling te kunnen verwezenlijken.

Op zondag 6 december 2020 start 'WatchApp #2: Emmi & Leo - LIVE'. Het vervolg van de succesvolle digitale WhatsApp-voorstelling 'WatchApp #1 - Emmi & Leo'.

BELANGRIJK: LEES ALLE INFO GRONDIG DOOR!

SKaGeN - WatchApp #2: Emmi & Leo - LIVE

In mei 2020 kwam SKaGeN uit met de allereerste WatchApp-voorstelling: 'Emmi & Leo'. Het werd een overdonderend succes met zo'n 10.000 verkochte tickets, alleen al in Vlaanderen. In juli start de voorstelling ook in Nederland en Frankrijk.
SKaGeN staat te popelen om de grenzen van dit nieuwe medium opnieuw te verleggen. Op algehele vraag van het publiek presenteert het nu 'WatchApp #2: Emmi & Leo Live'.

SKaGeN zocht en vond met 'WatchApp' een nieuwe manier om in deze bizarre tijden toneel te maken. In dit unieke format wordt het fysieke podium vervangen door het virtuele podium. Een logische nieuwe stap, in een maatschappij waarin de virtuele wereld náást de echte wereld lijkt te bestaan. Ons sociale netwerk is een Social Network geworden en leeft niet enkel meer van de fysieke nabijheid. Een evolutie die ons mooie momenten brengt, maar ook lelijke, soms zelfs pijnlijke. Het blijkt een échte wereld, die pijn én schoonheid kan voortbrengen.

SKaGeN onderzocht hoe het via hun vernieuwende WatchApp-format intimiteit en betrokkenheid kan evoceren. Dit format kan mensen raken, ontroeren en boeien; getuige de vele enthousiaste reacties op Facebook, Instagram en de populaire 'virtuele foyer'.

SKaGeN blijft in dit alles trouw aan de spelregels van het theater: het publiek is getuige van de intimiteit tussen twee personages zonder er zelf aan deel te nemen. Het gebeurt 'live', want je krijgt hun berichten 'in realtime' te zien, op alle mogelijke momenten van de dag. En natuurlijk is er het belang van de timing - voor de spanning, de humor en de ontroering. Kortom, alles wat theater zo geweldig maakt, maar dan op je telefoon.

'WatchApp #2' gaat een hele stap verder. SKaGeN pakt ook dit op een vernieuwende manier aan. De personages krijgen gezichten en je zult ze ook 'live' kunnen tegenkomen, als je dat wil. In deel 2 ontmoeten Emmi en Leo elkaar verschillende keren en daar kan het publiek op alle mogelijke manieren bij zijn. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan, daar verrassen we jullie graag mee.

Maar ook als ze niet samen zijn, trekken Emmi & Leo alle registers van de moderne communicatie open. Zo krijgen we in dit vervolg een hele andere kant van de personages te zien.

WAAR GING HET OOK WEER OVER?
Emmi Vermander en Leo Leike hadden een zinderende liefdesaffaire – via WhatsApp: een liefde die uitsluitend gebaseerd was op de woorden die ze elkaar stuurden, want ze hadden elkaar nooit ontmoet. Toen dat eindelijk toch ging gebeuren, liep het mis en het contact werd verbroken.
Nu, bijna twee jaar later, keert Leo terug uit Boston en krijgt hij een bericht van Emmi in zijn WhatsApp. Beiden blijken nog altijd verslaafd te zijn aan elkaar en een werkelijke ontmoeting lijkt nu onvermijdelijk. Eindelijk.

WAT MET WATCHAPP #1?
Voor wie deel 1 heeft gemist, start op zondag 15 november 2020 de oorspronkelijke reeks nog één keer opnieuw, zodat iedereen mee is. We werken met een voordelig combiticket voor 'WatchApp #1' en '#2'.

CREDITS
Van: Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers / Concept: Mathijs F Scheepers / Tekst: Daniel Glattauer en Ulrike Zemme in een bewerking van Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers / Productie: SKaGeN & De Studio / Zakelijke leiding & coördinatie: Korneel Hamers / Software-ontwikkeling & technische bijstand: OWOW - the Omnipresent World of Wizkids / Spreiding: Thassos & Laurent Langlois / Met dank aan: Thomas Sessler Verlag, Wien / Met de steun van: De Vlaamse Gemeenschap & De Studio
Initiatiefnemer: UiT in Lint/ vrijetijdsdienst in OC De Witte Merel Lint

TICKETS
> Je kan tot en met 4 december 2020 een ticket kopen voor de WatchApp #2: Emmi & Leo Live' voor € 12,50 (+ € 0,39 transactiekost). Tickets voor de tweede voorstelling via deze link.

PRAKTISCH
> Volg je de eerste of de tweede voorstelling? Volg dan 3 weken lang het verhaal. Volg je beide voorstellingen? Volg dan 6 weken lang het verhaal. Je ontvangt alle praktische info na bestelling.
>Om deel te kunnen nemen moet je beschikken over een smartphone en WhatsApp.

GDPR
Met het kopen van een ticket voor de voorstelling 'WatchApp #1', sta je toe dat SKaGeN je telefoonnummer toevoegt aan een tijdelijke WhatsApp-groep en je voorstellingsgerelateerde berichten stuurt. Het gezelschap respecteert de GDPR-regels en gaat omzichtig om met je gegevens. Na de voorstelling worden deze gegevens verwijderd uit hun bestanden.

Elk ticket wordt gekoppeld aan een gsmnummer en e-mailadres. Wil je 2 of meer tickets? Dan moet je 2 of meer keer een bestelling plaatsen. Plaats dus elke bestelling met het nummer en mailadres van de persoon die de WhatsApp berichten moet ontvangen. Zonder GSM-nummer kunnen we je de voorstelling niet laten volgen.

Het is bijna zover...
Deze keer krijgen Emmi & Leo gezichten! Spannend! Bekijk hieronder de trailer:

teaser 'WatchApp #2' (SkaGeN) from Theaterbureau Thassos on Vimeo.

Alle activiteiten