NIEUWE DATUM: VRT Bigband Feat. Bent Van Looy - LAATSTE TICKETS

Deze informatie is niet meer actueel!
Wegens de coronacrisis verzetten we dit concert naar zaterdag 9 oktober 2021.Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht van de nieuwe datum per e-mail.

Wanneer

  • 09 oktober 2021 (za)
    van 20.00 u tot 23.59 u

Prijs

€ 18,00

Reservatie & tickets

Telefoon
03 455 12 13
e-mail
uit@lint.be
website
https://webshoplint.recreatex.be/Home

Waar

naam
OC De Witte Merel
adres
Liersesteenweg 252547 Lint

Info

MUZIEK - Na enthousiast onthaalde producties als Back To Swing - a Tribute to Sinatra, de prachtige Sacred Concerts van Duke Ellington en 100 jaar Ella Fitzgerald, komt de VRT Bigband met een nieuw programma: een theatertour met niemand minder dan Bent Van Looy, een unieke
stem uit de Vlaamse pop. 

De muzikale samenwerking tussen de Bigband en Van Looy begon in 2017, toen hij door
Radio 2’s De Eregalerij werd gevraagd om van het nummer ‘Wat een leven’ van Louis Neefs
een nieuwe versie op te nemen. Hij zei daar toen over: "Ik zong nog niet vaak in het Nederlands omdat je daar moeilijker mee in het buitenland kan touren. Maar dit nummer was een unieke kans. Bovendien droomde ik er altijd al van om op te treden met een bigband. De gelegenheid om nu met de VRT Bigband het nummer Wat een leven van Louis Neefs te herwerken, kwam op het juiste moment.”

‘Wat een leven’ werd een geslaagde hommage aan de grootste ambassadeur van de Vlaamse kleinkunst en stond tien weken lang in de Vlaamse Top 50. 

Volledig in de geest van Louis Neefs neemt Bent Van Looy dit keer zijn eigen nummers en die van zijn helden onder handen. Voor deze gelegenheid krijgen enkele van Bents songs een nieuw arrangement en hier en daar een Nederlandse toets. Verwacht u aan een gevarieerd programma met verder ook originele, Engelstalige teksten van Van Looy onder begeleiding van de swingende blazers en de stomende ritmesectie van de VRT Bigband.

Bent Van Looy brak door als frontman van de Belgische band Das Pop om daarna een eigen solocarrière uit te bouwen. Verder is Van Looy ook actief als drummer bij Soulwax en als coach in The Voice Van Vlaanderen. Op tv is hij te zien in het programma Culture Club en hij fungeerde als inspiratie voor de reeks Fiskepark. Bent heeft nog meer talent en creëerde een eigen modelijn: The Jante Law.

De VRT Big Band werd eind 2009 opgericht in een nostalgische bui naar de gloriedagen van de legendarische BRT Big Band en het BRT Jazzorkest. De VRT Big Band groeide uit tot een volwaardige speler in de Vlaamse jazz-scene onder leiding van dirigent Dree Peremans (Rebirth::Collective, Jef Neve, Brussels Jazz Orchestra, Lady Linn,...).

Zang Bent Van Looy Live muziek VRT Bigband (17 muzikanten) Dirigent Dree Peremans

Alle activiteiten