NIEUWE DATUM: Rudi Vranckx - Oorlogen en problemen van onze tijd - UITVERKOCHT

Wegens de coronacrisis verzetten we deze lezing naar vrijdag 25 maart 2022.Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht van de nieuwe datum per e-mail.

Wanneer

  • 25 maart 2022 (vr)
    van 20.00 u tot 23.59 u

Prijs

€ 12,00

Reservatie & tickets

Telefoon
03 455 12 13
e-mail
uit@lint.be
website
https://webshoplint.recreatex.be/Home

Waar

naam
Zaal Roeland
adres
Duffelsesteenweg 12547 Lint

Info

LEZING - Exact 6 jaar na de aanslagen in Brussel, staan we stil bij en gaan we in gesprek over het vreselijke geweld van de hedendaagse oorlogen. En dat met niemand minder dan... Rudi Vranckx.

Vranckx (°1959) is een Belgisch journalist die werkt voor het VRT Nieuws. Hij houdt zich vooral bezig met internationale conflicten (Irak, Libanon, Israël, Palestina, Syrië). Al ruim een kwarteeuw volgt hij oorlogen en conflicten en maakte hij documentaires voor Canvas: Bonjour Congo, de Vloek van Osama, Niemandsland, Kleine Helden, IS in het Vizier, De Nomaden, Vranckx op zaterdag. Hij schreef verschillende boeken, waaronder Oorlog om de geesten, Kleine Helden en Mijn Kleine Oorlog.

Vranckx brengt in deze lezing het verhaal van zijn leven als oorlogsverslaggever in conflictgebieden: Het moordende kalifaat, de radicalisering van Belgische moslims, de
terreuraanslagen, de vluchtelingen, de dreiging, de groeiende kloof... Vranckx ziet een wereld waarin verdraagzaamheid zwaar onder druk staat. Geen klassieke oorlogen meer van een zichtbare vijand aan de overkant om geld of olie of macht of grondgebied. Het gaat verder dan dat... Dat bekommert Vranckx, die de vlijmscherpe analyse van een nieuwe wereld maakt. Deze lezing gaat veel verder dan het fenomeen IS. Vranckx tekent het toekomstig beeld van onze mondiale samenleving en stelt vast dat we vooral niet mogen wegkruipen in de bunkers van de angst voor elkaar.

Vranckx toont buitengewone moed en toewijding in zijn strijd voor rechtvaardigheid om persoonlijke verhalen van slachtoffers dichter bij de wereld te brengen. Daarom ontving hij als oorlogsverslaggever in conflictgebieden de 'Carnegie Wateler Vredesprijs 2018'.

Alle activiteiten