GEANNULEERD: Emma Lesuis - Aardappelbloed

Wegens de aanhoudende coronacrisis kan de productie niet opnieuw opgestart of ingepland worden. De volledige tournee van deze productie wordt daarom geannuleerd. Omwille van deze reden worden de tickets terugbetaald. Tickethouders worden hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht via e-mail.

Wanneer

  • 23 april 2021 (vr)
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

€ 12,00 (Basistarief: 12,00 €; +60: 10,80 €; -26: 8,40 €)

Reservatie & tickets

Telefoon
03 455 12 13
e-mail
uit@lint.be
website
https://webshoplint.recreatex.be/Home

Waar

naam
OC Meihof
adres
langs ingang via Moederhoefstraat 942547 Lint

Info

GEANNULEERD
Wegens de aanhoudende coronacrisis kan de productie niet opnieuw opgestart of ingepland worden. De volledige tournee van deze productie wordt daarom geannuleerd. Omwille van deze reden worden de tickets terugbetaald. Tickethouders worden hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht via e-mail.DOCU/THEATER/MUZIEK
- Een live-documentaire over een persoonlijke slavernijgeschiedenis en haar erfenis.

Waar kom je vandaan, maar dan echt? Het is een vraag die storyteller Emma Lesuis constant gesteld wordt. Uit Leiden, denkt ze dan. Als dochter van een Surinaamse, zwarte moeder en een witte Nederlandse vader gaat ze terug naar daar waar ze volgens menigeen écht vandaan komt: Suriname. Terug naar de plek waar haar voorouders hebben geleefd en tot slaaf werden gemaakt: plantage Mon Souci aan de Commewijnerivier. Recalcitrant plant ze haar vlag op Mon Souci. Heeft ze recht op een stukje grond? Met die vraag duikt ze in een verzwegen slavernijverleden waar ze tot dusver weinig vanaf wist. Maar is het niet ook al zo lang geleden? Of...? Al mijmerend over de Surinamerivier, vraagt ze zich af hoe Surinaams ze zelf eigenlijk (nog) is.

In deze livedocumentaire schrijft Emma Lesuis met woord en beeld een brief aan Zaire, haar Surinaamse bet-bet-overgrootmoeder. In haar zoektocht of ze juridisch en/of moreel recht heeft op de plantage waar Zaire’s navelstreng is begraven, trekt ze met haar camera door het binnenland van Suriname, over wateren en oude plantages met namen als Einde Rust en La Révolution.

Met Aardappelbloed won Emma Lesuis de Roel Verniersprijs 2018 voor jonge podiumkunstenaars op Het Theaterfestival in Antwerpen.

“Rijke en mooie voorstelling!” - NPO Radio 1
“Mooi, grappig, aangrijpend en ontroerend.” - Bodil de la Parra (theatermaker)
“Puntgaaf, want ontegensprekelijk neergezet.” - Theaterkrant
“Emma Lesuis heeft voor haar zoektocht een prachtige vorm gevonden.” - LNSV

Tekst en beeld Emma Lesuis Muziek wordt nog ingevuld Dramaturgie Selm Wenselaers Research Raul Balai en Lieve Sonderen Animatie Bas Mooij Camera Sander Coumou en Fabian Vas Eindregie Mike van Wetten Met dank aan Roel Verniersprijs 2018 & Impact Makers Onderdeel van het Verve project van de Nederlandse Ambassade in België

LOCATIE: OC Meihof
Opvangcentrum Meihof bestaat 30 jaar in 2021. Voor deze speciale verjaardag organiseren we doorheen het jaar 2021 verschillende voorstellingen en activiteiten in het Meihof! Feest je mee?

Alle activiteiten