Paddenoverzet Lint

Deze informatie is niet meer actueel!
Dit voorjaar is het weer zover: de Lintse vrijwilligers van Natuurpunt Land van Reyen organiseren al voor de zesde keer op rij de overzetactie voor amfibieën (padden, kikkers, salamanders) aan de fietsostrade Lint - Lier ter hoogte van het Bos van Marpingen. Tussen februari en april zullen meer dan 1.000 dieren bij valavond de overzet wagen naar de amfibieënpoelen in het speelbos aan de ...

Wanneer

  • 01 februari ’20 (za)
    -
    01 april ’20 (wo)

Waar

naam
spoorweg oversteekplaats, aan de lokalen van de scouts & chiro
adres
Luitersheide2547 Lint

Info

Dit voorjaar is het weer zover: de Lintse vrijwilligers van Natuurpunt Land van Reyen organiseren al voor de zesde keer op rij de overzetactie voor amfibieën (padden, kikkers, salamanders) aan de fietsostrade Lint - Lier ter hoogte van het Bos van Marpingen. Tussen februari en april zullen meer dan 1.000 dieren bij valavond de overzet wagen naar de amfibieënpoelen in het speelbos aan de overzijde van de spoorweg Kontich-Lier. Deze trek naar de voortplantingsgebieden is sterk afhankelijk van het weer (temperatuur, vochtigheid, wind, …) en is meestal geconcentreerd op enkele dagen. Spijtig genoeg sneuvelen heel wat diertjes onder de banden van fietsers, brommers en ook door de luchtverplaatsing onder een trein.

Wil je een handje toesteken en misschien iets meer leren over deze bijzondere dieren, stuur dan een mailtje naar nick.schryvers@pandora.be. We houden je op de hoogte van de voorbereidingen en geven je een seintje wanneer de overzetactie effectief start. Je kan ons ook volgen op Facebook bij Paddenoverzet Natuurpunt Lint. Heb je geen tijd, maar fiets je bij valavond regelmatig in deze buurt, let dan extra op. Ook op andere plekken buiten Lint steken amfibieën de weg over, ook daar is het dus opletten geblazen. (en ben je met de wagen, rij dan niet meer dan 30km/u, anders is ook dan de luchtverplaatsing fataal)

Alle activiteiten
foto:

Organisatie

naam
Natuurpunt Land van Reyen