Douglas Firs (Duo) - Hinges of luck (theatertour) - UITVERKOCHT

Deze informatie is niet meer actueel!
MUZIEK - Douglas Firs is de band rond singer-songwriter Gertjan Van Hellemont. Twee jaar na zijn eerste album The Long Answer Is No trekt Van Hellemont naar Canada. Hij heeft geen plan, enkel zijn gitaar en een klein opnametoestel. Het worden twee verlossende maanden, gevuld met lezen en schrijven. 's Avonds volgen succesvolle concertjes in een reeks bruine kroegen. Terug in België verzamelt ...

Wanneer

  • 25 oktober ’19 (vr)
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

€ 12,00 (Basistarief: 12,00 €; +60: 10,80 €; -26: 8,40 €)

Reservatie & tickets

Telefoon
03 455 12 13
e-mail
uit@lint.be
website
https://webshoplint.recreatex.be/Home

Waar

naam
OC De Witte Merel
adres
Liersesteenweg 252547 Lint

Info

MUZIEK - Douglas Firs is de band rond singer-songwriter Gertjan Van Hellemont. Twee jaar na zijn eerste album The Long Answer Is No trekt Van Hellemont naar Canada. Hij heeft geen plan, enkel zijn gitaar en een klein opnametoestel. Het worden twee verlossende maanden, gevuld met lezen en schrijven. 's Avonds volgen succesvolle concertjes in een reeks bruine kroegen.

Terug in België verzamelt Van Hellemont zijn band. Met vertrouwde klasbakken Simon Casier (Balthazar, Zimmerman), Laurens Billiet (Zimmerman) en broer Sem neemt Douglas Firs het nieuwe album Hinges of Luck op. De road trip die volgt brengt hen op illustere plaatsen in Nashville, Memphis en New Orleans.

Douglas Firs ontpopt zich als een knappe singer-songwriter. Met een mix van hartverscheurende melancholie, rauwe roots-rock en eerlijke bindteksten weet hij zijn publiek diep te raken. De nieuwe muziek gaat over een hele generatie die worstelt met alle mogelijkheden die haar worden aangereikt. Melancholische liefdesliedjes zoals Pretty Legs & Things to Do of Caroline uit de eerste albums worden nu aangevuld met vragen die Van Hellemont zich niet eerder stelde. How Can You Know?

Bevestigen deed hij vorig jaar al in de AB in Brussel, in een hele reeks clubs in België, op tour met Triggerfinger en K's Choice door Duitsland en Nederland en tijdens een drukke festivalzomer. Na al die omzwervingen is het nu tijd om de nummers in een intieme, warme setting terug thuis te spelen, in een warme, uniek kleine setting.

Gertjan Van Hellemont is ook bekend van zijn podcast-reeks Wanderland van Radio 1, waarin hij al wandelend gesprekken aangaat met artiesten zoals Guido Belcanto, Bart Peeters, Wannes Cappelle, Bent Van Looy e.a.

“Glooiende, oerdegelijke americana met harmoniezang als aanknopingspunt.” **** Focus Knack

Zang, gitaar Gertjan Van Hellemont / extra muzikant wordt nog toegevoegd aan de line-up

LOCATIE Kleine Zaal OC De Witte Merel, Liersesteenweg 25, 2547 Lint
INKOM € 12 / + 60 € 10,80 / - 26 € 8,40

Alle activiteiten