Aanplanting nieuw klimaatbos met amfibieënpoel in Lint

Deze informatie is niet meer actueel!
Het Lintse gemeentebestuur kocht onlangs enkele weilanden aan voor bosuitbreiding aan Luitersheide (langs de fietsostrade). Hier zal een klimaatbos worden aangeplant. De gemeente werkt hiervoor samen met verschillende partners waaronder BOS+, de streekvereniging Zuidrand en Natuurpunt Land van Reyen. Er komt een speelplek ter hoogte van de ingang van het bos en dankzij het Europees ...

Wanneer

  • 08 december ’18 (za)
    van 10.00 u tot 16.00 u

Waar

naam
Klimaatbos Lint
adres
Luitersheide2547 Lint

Info

Het Lintse gemeentebestuur kocht onlangs enkele weilanden aan voor bosuitbreiding aan Luitersheide (langs de fietsostrade). Hier zal een klimaatbos worden aangeplant. De gemeente werkt hiervoor samen met verschillende partners waaronder BOS+, de streekvereniging Zuidrand en Natuurpunt Land van Reyen.

Er komt een speelplek ter hoogte van de ingang van het bos en dankzij het Europees subsidieproject "Nature Smart Cities" kan er ook geïnvesteerd worden in een nieuwe trage weg die zal aansluiten op het Laarzenpad, richting Uilenbos. 
Op vraag van Natuurpunt Land van Reyen wordt ook een amfibieënpoel gegraven; een nieuwe habitat voor o.a. de vele kikkers, padden en salamanders in de buurt.

Bomen en struiken aanplanten. Iedereen welkom!
Er moeten zo'n 3 500 bomen en struiken worden aangeplant en hieraan werken we graag mee als Natuurpunt Land van Reyen.

Oproep dus: haal je spade uit de schuur en trommel je vrienden, familie en collega's op. 
Op zaterdag 8 december vanaf 10u is iedereen welkom en we hopen om 16u alle bomen en struiken samen in de grond te hebben gestoken.

De gemeente zorgt dat er spades ter beschikking zullen zijn, maar bij grote drukte is het handig als je er zelf eentje meebrengt.
Natuurpunt Land van Reyen stelt een stand op het terrein op en er zijn ook drankjes te verkrijgen.

Alle activiteiten