Cinema Olympia & Lintse Videoclub: Der Hauptmann

Deze informatie is niet meer actueel!
CINEMA OLYMPIA – Tijdens de laatste weken van WOII heerst er chaos en willekeur in het vallende Derde Rijk. De 19-jarige korporaal Willi Herold - opgejaagd als deserteur - vindt het achtergelaten uniform van een kapitein van de Duitse Luchtmacht en kan zo ontsnappen aan de patrouilles die hem achtervolgen. Vermomd als 'Hauptmann Herold' verzamelt hij soldaten rond zich.

Wanneer

  • 31 januari ’19 (do)
    van 20.00 u tot 22.15 u

Prijs

€ 4,00 (Basistarief: 4,00 €; +60: 3,60 €; -26: 2,80 €)

Reservatie & tickets

Telefoon
03 455 12 13
e-mail
uit@lint.be
website
https://webshoplint.recreatex.be/Home

Waar

naam
OC De Witte Merel
adres
Liersesteenweg 252547 Lint

Info

CINEMA OLYMPIA – Tijdens de laatste weken van WOII heerst er chaos en willekeur in het vallende Derde Rijk. De 19-jarige korporaal Willi Herold - opgejaagd als deserteur - vindt het achtergelaten uniform van een kapitein van de Duitse Luchtmacht en kan zo ontsnappen aan de patrouilles die hem achtervolgen. Vermomd als 'Hauptmann Herold' verzamelt hij soldaten rond zich om een denkbeeldige opdracht uit te voeren die hij persoonlijk van Hitler zou gekregen hebben.

Een onstuimig en verontrustend portret van wat (onverwachte) macht met een mens kan doen en hoe een polariserende denkwijze iedereen kan beïnvloeden in zijn of haar daden.

Een film van Robert Schwentke

Speelduur: 119 min
Voorfilmpje: 10 min

Alle activiteiten