Theatermakery Het Eenzame Westen (Maaike Cafmeyer e.a.) - Slachtinge - (start cultuurseizoen)

Deze informatie is niet meer actueel!
THEATER/HUMOR - Wanneer de elfjarige Ferdinand leeftijdsgenootje Bruno met een stok twee tanden uit de mond slaat én daarbij geen berouw toont, moeten de volwassenen praten. Dat vinden de ouders van het slachtoffer. Dus komen de twee koppels samen om op een beschaafde manier te zoeken naar oplossingen. Een formaliteit. Ze zijn immers ruimdenkende, fatsoenlijke mensen. Tot de sfeer omslaat...

Wanneer

  • 06 oktober 2018 (za)
    van 20.00 u

Prijs

€ 16,00 (Basistarief: 16,00 €; +60: 14,40 €; -26: 11,20 €)

Reservatie & tickets

Telefoon
03 455 12 13
e-mail
uit@lint.be
website
https://webshoplint.recreatex.be/TicketSubscriptions/Overview

Waar

naam
OC De Witte Merel
adres
Liersesteenweg 252547 Lint

Info

THEATER/HUMOR - Wanneer de elfjarige Ferdinand leeftijdsgenootje Bruno met een stok twee tanden uit de mond slaat én daarbij geen berouw toont, moeten de volwassenen praten.

Dat vinden de ouders van het slachtoffer. Dus komen de twee koppels samen om op een beschaafde manier te zoeken naar oplossingen. Een formaliteit. Ze zijn immers ruimdenkende, fatsoenlijke mensen. Politiek correct ook. En verstandig.

De glazen worden voller en weer leger en de gezelligheid slaat gauw om. Wanneer de situatie volledig escaleert, lijkt beschaving ver te zoeken en wordt de menselijkheid wel erg stevig gerelativeerd.

God van de Slachting van Yasmina Reza (de originele versie van de voorstelling) is een komedie waarin kleine, menselijke drama's uitlopen in hilarische, bitterzoete taferelen. Slachtinge is een rauwe peeling van de zogenaamde menselijke civilisatie. De voorstelling baadt in een toenemende unheimliche sfeer waarin grillige personages zichzelf en hun mede-tegenstanders met puntige dialogen langzaam maar zeker de grond in boren.

De verschillende lagen die daarbij aangeboord worden, laten het stuk voortdurend kantelen. Tegenstanders worden medestanders, kromme redeneringen monden uit in valse logica, verkeerde argumenten worden aangehaald om een gelijk te halen tot uiteindelijk de maskers afvallen en de laatste schil zichtbaar wordt: de eenzame en kleinzerige mens die de schijn probeert hoog te houden.

In het West-Vlaams! (Maar zeker verstaanbaar voor al de rest.)

Spel Maaike Cafmeyer, Lien De Graeve, Mathias Sercu en Tom Ternest Naar Dieu du Carnage van Yasmina Reza Regie Yahya terryn Dramaturgie Annelies Vancraeynest Scenografie Giovanni Vanhoenacker Productie, licht en geluid Bram Vandeghinste Kostuums Anne Demeere Coproductie De Spil Roeselare

Alle activiteiten