Caesar's Nose - Music in times of turmoil (herdenking einde WOI) - UITVERKOCHT

Deze informatie is niet meer actueel!
MUZIEK - Muziek in tijden van beroering. Caesar's Nose neemt je mee op muzikale reis naar de periode tussen 1890 en 1930. Een tijd waarin de gruwelijkheden van de Groote Oorlog welig tierden maar waar muziek een grote rol speelde in troost, gezelschap en hoop.

Wanneer

  • 09 november ’18 (vr)
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

€ 12,00 (Basistarief: 12,00 €; +60: 10,80 €; -26: 8,40 €)

Reservatie & tickets

Telefoon
03 455 12 13
e-mail
uit@lint.be
website
https://webshoplint.recreatex.be/TicketSubscriptions/Overview

Waar

naam
OC De Witte Merel
adres
Liersesteenweg 252547 Lint

Info

MUZIEK - Muziek in tijden van beroering.

Caesar's Nose neemt je mee op muzikale reis naar de periode tussen 1890 en 1930. Een tijd waarin de gruwelijkheden van de Groote Oorlog welig tierden maar waar muziek een grote rol speelde in troost, gezelschap en hoop.

Een zoveelste voorstelling over de Eerste Wereldoorlog maken, doe je niet zomaar. Het was voor Caesar's Nose dan ook een uitdaging om niet in clichés te vervallen en om die elementen die reeds aan bod kwamen elegant slalommend te mijden. De muzikanten leggen hun focus in deze voorstelling op de muziek die het voor een stuk mogelijk maakte om de hel mentaal te overleven. Europa stond aan de start van de 20ste eeuw. De lokale, traditionele muziek evolueerde naar chanson, music hall en variété. In Amerika ontstond de jazz, een genre dat door de oorlog tot in Europa kwam.

Mieke Laureys (KNS, Raamtheater, Abattoir Fermé, Leporello), Gisela Cammaert, Filip Verneert (Ilse Duyckgroep en the Smoky Midnight Gang), Hans Quaghebeur (Kadril, Lais, Eva De Roovere) en Jean Van Lint (The Great American Songbook, Chet, The Soul Jazzkings) verzorgen een aangenaam en muzikaal programma waarbij het thema van WO1 zijdelings en subtiel wordt aangeraakt.

De naam van de groep verwijst naar 'Welsh Cemetery (Caesar's Nose)', een Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen in het Belgische dorp Boezinge, een deelgemeente van Ieper.

Zang Mieke Laureys Viool Gisela Cammaert Gitaar en banjo Filip Verneert Accordeon en ukulele Hans Quaghebeur Contrabas en zang Jean Van Lint

Alle activiteiten