James & Black - UITVERKOCHT

Deze informatie is niet meer actueel!
MUZIEK - Warme, dansbare soul op een koude decemberavond. Laat je omverblazen door dit Amerikaans duo, geruggesteund door de crème de là crème van de Belgische live-muzikanten!

Wanneer

  • 07 december ’18 (vr)
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

€ 12,00 (Basistarief: 12,00 €; +60: 10,80 €; -26: 8,40 €)

Reservatie & tickets

Telefoon
03 455 12 13
e-mail
uit@lint.be
website
https://webshoplint.recreatex.be/TicketSubscriptions/Overview

Waar

naam
OC De Witte Merel
adres
Liersesteenweg 252547 Lint

Info

MUZIEK - Warme, dansbare soul op een koude decemberavond. Laat je omverblazen door dit Amerikaans duo, geruggesteund door de crème de là crème van de Belgische live-muzikanten!

James & Black ontstond als muzikantenduo en als koppel in 2011 in Austin, Texas. Zes jaar geleden is het ondertussen dat Bruce James en Bella Black besloten de sprong te wagen en naar Europa te komen om hun muzikale leven samen verder te zetten. Een sprong die hen al in vele landen gebracht heeft: Spanje, Frankrijk, Italië, België, Duitsland en Nederland. En terug. Ze wonen en werken vanuit hun koffer, hun huis in Amerika hebben ze al lang niet meer. Voor dit duo is muziek hun enige thuis. Met jaarlijks meer dan 450.000km op de teller.

Alhoewel het duo uit Texas komt, zit er een duidelijk Europees en Belgisch tintje aan hun laatste studioalbum This Time (2017): opgenomen in Heverlee, mee ingespeeld door een hele groep topmuzikanten waardoor het album niet alleen Amerikaans, maar ook Europees klinkt. Het is voornamelijk Bruce James die de teksten op dat album aanbracht. En ondanks de soms zware thema's (drugsverslaafde vrienden die naar de verdoemenis gaan, good old liefdesverdriet, onverdraagzaamheid), zorgt de muziek altijd voor het soulful tegengewicht, waardoor het nooit te zwaar op de hand wordt. Uitzondering op de regel is het nummer Golden Boy, geschreven door Bella Black, waarin ze vertelt over de zinloze moord op haar broer. “A bullet in the back, is what the coroner said, Another black boy on the corner dead”.

James & Black opende live al onder meer voor Gregory Porter op het Summer Jazz Festival in Leiden, voor Candy Dulfer in Amsterdam en voor Lee Fields op het Barcelona International Jazz Festival. Live worden ze begeleid door bassist Nicolas Thys en drummer Jordi Geuens. Nicolas Thys ken je als bassist bij TaxiWars (het jazzproject van Tom Barman), Kris Defoort, Tutu Puoane, Teun Verbruggen en veel meer. Een Brusselse topmuzikant met een geweldig palmares. Jordi Geuens is één van de meest gevraagde drummers van België. Sinds 2011 speelt hij als vaste drummer bij Selah Sue waarmee hij toerde in Europa, Japan, Canada en de VS. Daarnaast speelde hij samen met Soulsister, Zap Mama, Mira, Novastar en Postman.

Eind 2018 lanceren James & Black een nieuw album. Wie weet worden er enkele nummers al live uitgeprobeerd?

Alle activiteiten