De Beren Gieren - Dug Out Skyscrapers

Deze informatie is niet meer actueel!
MUZIEK - De Beren Gieren weten als geen ander een avantgardistisch geluid te rijmen met melodieuze nummers en referenties aan de grote klassieke, 20e-eeuwse componisten. Ze schakelen moeiteloos van meer afgelijnde composities naar geïmproviseerde passages en onthullen zo de futuristische pulserende en dreigende sound van een nieuwe wereld. ...

Wanneer

  • 23 februari ’18 (vr)
    van 20.00 u tot 23.00 u

Prijs

€ 12,00 (Basistarief: 12,00 €; +60: 10,80 €; -26: 8,40 €)

Reservatie & tickets

Telefoon
03 455 12 12
e-mail
uit@lint.be
website
https://webshoplint.recreatex.be/Tickets/Overview

Waar

naam
OC De Witte Merel
adres
Liersesteenweg 252547 Lint

Info

MUZIEK - Dug Out Skyscrapers

Classical moods
Futurist sounds

De Beren Gieren weten als geen ander een avantgardistisch geluid te rijmen met melodieuze nummers en referenties aan de grote klassieke, 20e-eeuwse componisten. Ze schakelen moeiteloos van meer afgelijnde composities naar geïmproviseerde passages en onthullen zo de futuristische pulserende en dreigende sound van een nieuwe wereld. Meer nog dan in de voorgaande albums, dialogeren op “Dug Out Skyscrapers” (Sdban) harmonieën en meeslepende grooves met elkaar. Ze onthullen de toekomst van het verleden... het 'Leitmotif' van dit album. Als toegewijde archeologen uit de toekomst gaan De Beren Gieren met subtiele elektronische effecten aan de slag om het potentieel van hun akoestische instrumenten laag per laag bloot te leggen. De piano echoot door, de drums splitsen zich op in nog meer deeltjes en de bas reikt nog dieper in haar sonore universum. De nummers krijgen een 3D-dimensie door deze sonore viewmaster. De luisteraar zweeft tussen herkenning en vernieuwing, tussen weemoed en opwinding.

De Beren Gieren

De Beren Gieren worden beschouwd als de avontuurlijkste muziekgroep in de Benelux. Sinds hun oprichting in 2009 hebben ze geen moment stilgezeten. Hun tweede album “a raveling” (2013) zorgde voor de internationale doorbraak en “The Detour Fish”, een live-opname met de Portugese trompettiste Susana Santos Silva, werd eind 2014 uitgebracht op het toonaangevende platenlabel Clean Feed en overal lovend ontvangen. In 2015 verscheen hun derde trio album One Mirrors Many, alweer op Clean Feed. Zowel in België als internationaal werd de CD uiterst positief onthaald, Jazzism prees het album als meest invloedrijke en actuele album van het jaar. In september 2017 brengen de muzikanten een vierde trio plaat uit, “Dug Out Skyscrapers” , deze keer op het Belgische label Sdban. Meer nog dan in de voorgaande albums, dialogeren hierop harmonieën en meeslepende grooves met elkaar. Ze onthullen de toekomst van het verleden... het 'Leitmotif' van dit album.De muziekwereld gelooft in De Beren Gieren. Zo traden ze al op in Duitsland, Portugal, Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland, Luxemburg, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, Hongarije, Roemenië, Slovenië, Estland en Marokko en waren ze te gast op grote festivals als North Sea Jazz, Trondheim Jazzfest, Middelheim, Ljubljana Jazz en internationale showcase-festivals als 12 Points en Jazzahead! Bremen. Ze waren Artist in Residence van het Gentse Kunstencentrum Vooruit en ontvingen drie prijzen op Jazz Hoeilaart, waaronder de hoofdprijs. Naast hun innige samenwerking met Susana, speelden De Beren Gieren samen met andere internationale grootheden als Jan Klare, Jean-Yves Evrard, Ernst Reijseger, Joachim Badenhorst, Marc Ribot en Louis Sclavis. Hun groepsnaam klinkt inmiddels dus tot ver voorbij de Belgische landsgrenzen. Benieuwd wat de toekomst voor het muzikale drietal brengt.

“De Beren Gieren ontstijgen zichzelf, het jazzgenre én onze verwachtingen. Contemplatie en

tristesse voeren nu de boventoon, dan weer eist ongebreidelde losbandigheid de hoofdrol op.

Grijpt je bij de keel, haalt je onderuit, laat je in trance achter.” - De Morgen  

Alle activiteiten