Elena Peeters - Begin

  • vr 4 februari 2022 van 20:00 tot 23:59
THEATER – “Uit het licht, in het licht.” Is er een juiste manier om aan het leven te beginnen? Wat zegt de start over het vervolg? En als het niet ging zoals gehoopt, bestaat er dan zoiets als opnieuw beginnen?

Begin is het eerste deel van een trilogie waarin Elena bekijkt door welke handen een mensenleven gaat. Ze volgt mensen waar iedereen in zijn/haar leven mee te maken krijgt; een dokter, een buschauffeur, een leerkracht, iemand die ondersteunt en begeleidt aan het einde van een leven, …

Voor Begin volgde Elena een vroedvrouwenpraktijk, woonde een aantal bevallingen bij, sprak ze met wensouders, grootouders en ouders, met kinderen en met gewone mensen.

Allemaal zijn ze ooit begonnen. Of dat begin nu bij de geboorte ligt of ergens anders.

Elena Peeters stond reeds met haar eerdere monoloog Johnyboy in de kleine zaal van De Witte Merel. Een voorstelling over twee terdoodveroordeelden en een levenslang gestrafte uit de VS (Texas en California) met wie ze een jaar lang correspondeerde. Haar nieuwe voorstelling Begin is opgenomen onder de vlag Trappelend Talent, een select aanbod van opkomend en getalenteerd jong werk, geselecteerd door acteur Bruno Vanden Broecke.

Concept, tekst, spel Elena Peeters Muziek Bert Hornikx Coach Rosa Vandervost Dramaturgie Lena Meckler Dramaturgisch coach Adriaan Van Aken Klankbord Suzanne Grotenhuis Scenografie/licht Tim Clement Kostuum Fran Labarque Beeld Assia Bert Affiche Studio Kaplan Productie SLAK Uitvoerend producent Trappelend Talent en Het Laatste Bedrijf Met dank aan De Warande

LOCATIE Kleine Zaal
INKOM € 12

Organisatie

UiT in Lint
Liersesteenweg 25 , 2547 Lint