Heemkundige Kring Eugeen Goeyvaerts vzw Lint Viering van O.L.V - Lichtmis

Oranjerie Gemeentepark Lint
  • zo 5 februari 2023 van 13:00 tot 18:00
Zondag 5 februari 2023 is Den Aker (Oranjerie, gemeentepark Lint) geopend. Naar aloude traditie worden met het feest van Onze-Lieve-Vrouw Lichtmis pannenkoeken gebakken. Van 13 u tot 18 u kan u genieten van een dubbele, vers gebakken pannenkoek met koffie of thee voor 7 euro.
Uitzonderlijk dit jaar wordt de dubbele pannenkoek ook aangeboden met een uitgelezen speciaalbier van een lokale brouwer, dit voor de prijs van slechts 9 euro.
Dit bier is internationaal bekroond (Londen en Lyon) en wordt door culinaire journalisten omschreven als de ideale combinatie met wafels of pannenkoeken. Laat u verrassen !

Lichtmis vindt plaats exact 40 dagen na Kerstmis (2 februari). De opdracht of presentatie van Jezus in de tempel wordt dan herdacht, en ook het zuiveringsoffer dat de moeder (Maria) diende te brengen volgens de Joodse wet, vandaar de Latijnse benaming Purificatio Mariae.

Vanaf de tweede zondag van april 2023 vinden weer de opendeurdagen van de heemkundige kring plaats (Oranjerie, gemeentepark Lint, van13 u tot 18).

Organisatie

heemkring Eugeen Goeyvaerts Lint