DOEK verBINDt textieltalent

Openbare Bibliotheek Lint
  • vr 30 september 2022 van 09:00 tot 12:00
‘BIND’ is een project van textielplatform DOEK vzw in samenwerking met Cultuurregio Zuidrand. Met naald en draad hopen wij de Zuidrand van Antwerpen te verBINDen.

Wat gaan we doen?
Wij organiseren ontmoetingsateliers in de bibliotheken van de Antwerpse Zuidrand (= in de gemeenten Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel). In zo’n atelier gaan we met elkaar in gesprek via textielobjecten en persoonlijke textielverhalen. Onze focus ligt op het in dialoog gaan en het uitwisselen van kennis en ervaringen met mensen die je nog niet eerder ontmoet hebt. We luisteren naar en leren van elkaar.
We laten in dezelfde periode ook een groot tafelkleed en borduurkoffertje rondgaan tussen de deelnemers waar zij thuis aan kunnen werken en hun eigen ambacht op kunnen toepassen. Uiteindelijk creëren wij dus samen een gedeeld kunstwerk waarin ieders verhaal met elkaar verweven is.

Voor wie?
Mensen uit de Zuidrand die geïnteresseerd of vertrouwd zijn met handwerk en textiel, of die een bijzonder en persoonlijk textielverhaal willen delen.

Interesse?
Deelnemen is gratis, maar geef ons wel op voorhand een seintje. Er kunnen maximum 10 mensen deelnemen per ontmoetingsatelier.

Kan je niet op de bovenstaande dagen en heb je toch interesse om mee te doen? Neem dan zeker ook contact met ons op! We ontmoeten je graag op afspraak in ons collectief atelier in Mortsel.

Dit project kwam mee tot stand dankzij de financiële ondersteuning van de Vlaamse Overheid

Contact