Guy Verlinde - Oorlogsstemmen

  • za 12 november 2022 van 20:00 tot 23:59
Locatie: Zaal Roeland Duffelsesteenweg 1, Lint
in teken van Wapenstilstand i.s.m. GROS
MUZIEK - Het einde van de Eerste Wereldoorlog betekent al meer dan een eeuw verwerken en lessen trekken, wonden likken en littekens koesteren. Een conflict als oneindige inspiratiebron voor oorlogsliederen en protestsongs, als voedingsbodem voor elk klein of groot verhaal.
Aan de hand van anekdotes, oorlogsliederen en gedichten als ‘In Flanders Fields’ maakt Guy Verlinde niet enkel de harde realiteit van oorlog tastbaar, maar legt ook telkens de link naar de uitdagingen en bedreigingen waar we vandaag als samenleving mee kampen. Daarnaast ervaart het publiek de impact van belangrijke historische tegenstemmen zoals Martin Luther King en Nelson Mandela. En tonen zijn Nederlandstalige protestliederen de kracht van muziek en poëzie als verzetsmiddel tegen gewapende conflicten.
Deze voorstelling is meer dan enkel het einde van WOI herdenken, maar confronteert het publiek ook met hedendaagse maatschappelijke uitdagingen rond oorlog & vrede, fake news, vluchtelingencrisis, klimaatuitdagingen,...

Locatie: Zaal Roeland Duffelsesteenweg 1, Lint
Inkom: € 12

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Organisatie

UiT in Lint
Liersesteenweg 25 , 2547 Lint