JAZZ EVENING: Kristen Cornwell trio

  • za 18 februari 2023 van 20:00 tot 23:59
Locatie: Zaal Roeland Duffelsesteenweg 1, Lint
MUZIEK - Met de veelzijdige gitarist Patrick Deltenre, de ervaren contrabassist Christophe Devisscher en de duizelingwekkende stem van de Australisch-Belgische Kristen Cornwell verenigd in een trio brengen deze muzikale duizendpoten een volle lepel muzikaal medicijn voor de ziel!
De muzikanten van het Kristen Cornwell Trio kwamen voor het eerst samen in 2014. In de loop van de daaropvolgende jaren volgde een reeks concerten en eind 2017 trokken ze de studio in om er een album op te nemen: Spoonful - Back to the Blues. Met dit concert speelt het trio “nieuwe repertoire met een Australische touch” en repertoire van hun album uit 2017. Dit album is een hommage aan de essentie van de blues dat werd samengesteld en gedistilleerd uit zeer diverse bronnen. Nummers van Buffalo Springfield en Willie Dixon samen met songs uit de traditionele folk die naadloos met elkaar passen, gebracht in deze intimistische en expressieve bezetting.

“The musician’s singer", Kristen Cornwell, genoot meer dan 14 jaar lang de status van één van de meest gerespecteerde zangeressen van Australië voordat ze in 2004 naar België verhuisde. Sinds Kristen Cornwell in 2004 van Australië naar Europa verhuisde, heeft ze een plaats veroverd in de jazzscene, niet alleen in België maar ook daarbuiten. Kristen geeft haar kennis en expertise door aan jonge zangers via haar lespraktijk in o.a. het Stedelijk Conservatorium Mechelen.

Locatie: Zaal Roeland Duffelsesteenweg 1, Lint
Inkom: € 12

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Organisatie

UiT in Lint
Liersesteenweg 25 , 2547 Lint