FAMILIEVOORSTELLING 6+: Spinnenmetenknippen - UITVERKOCHT

  • zo 30 april 2023 van 10:30 tot 11:30

Locatie: Begraafplaats Lint Bouwenstraat 79-85, Lint
FAMILIEVOORSTELLING VOOR IEDEREEN VANAF 6 JAAR - Een tedere, grappige en hartverwarmende wandelvoorstelling op de Lintse begraafplaats. Een unieke ervaring voor jong en oud!
Spinnenmetenknippen is een muzikale wandelvoorstelling en vertelt het verhaal van Lily. Zij woont op het kerkhof met haar vader en daar ontmoet ze Kasper. Er ontstaat een prille liefde tussen hen maar die is helaas van korte duur, want de Schikgodinnen komen Lily halen. Kasper wil er alles aan doen om dit te verhinderen, maar of hij haar lot kan beïnvloeden, is maar zeer de vraag.
Taboedoorbrekend werken en een lach én een traan; dat is het doel van Spinnenmetenknippen: de dood, verlies en rouw een plaats geven. Max Last vertelt met muziek, dans en woord over verdriet en loslaten, maar ook over vriendschap en ontluikende liefde. Geen droeve, zware kost maar een gevoelig verhaal met plaats voor humor.
Max Last maakt, na Niks is wat het lijkt en Duizend dingen achter deuren, zijn derde voorstelling op een bijzondere locatie. Spinnenmetenknippen kwam er op vraag van de stad Leuven om rouw en verlies bespreekbaar te maken bij kinderen en het kerkhof te ontsluiten voor publiek (zoals de open kerkhoven in Duitsland, Zweden of
Père-Lachaise).

Deze voorstelling speelde reeds in oktober 2019 op de begraafplaats in Lint en kreeg toen hartverwarmende reacties van het aanwezige publiek, groot en klein. Tot op vandaag wordt er door het toenmalig aanwezig publiek bij ons (de organisatie/UiT in Lint) over deze voorstelling gesproken. Vier jaar na de eerste doortocht in Lint, bedienen we dus maar al te graag de nieuwe lichting kinderen en hun (groot)ouders (of alle andere geïnteresseerden!) met deze unieke beleving.

Locatie: Begraafplaats Lint Bouwenstraat 79-85, Lint
Inkom: € 10
EXTRA: Na de voorstelling kan je met de hele familie genieten van een hartverwarmende tas soep of een ijsje (afhankelijk van het weer)!

Leeftijd

vanaf 6 jaar

Organisatie

UiT in Lint
Liersesteenweg 25 , 2547 Lint