Eigen Kweek: hendrik & thomas - TSJIK TSJAK WHAM

  • za 29 april 2023 van 20:00 tot 23:59
Locatie: Zaal Roeland Duffelsesteenweg 1, Lint
THEATER/HUMOR - TSJIK TSJAK WHAM is een filosofische praatkomedie waarin absoluut niets gebeurt. Tenminste, dat beloven de twee jongemannen op het toneel. Het wordt een avond die uitblinkt in veiligheid. Een avond die volledig onder controle is en waar het gevaar achter slot en grendel zit. Enkel het hoogstnoodzakelijke is in de theaterzaal aanwezig: een koffie-machine.
In deze snedige satire wordt onze drang naar controle en veiligheid onder de loep genomen. Wanneer maakt het gevoel van veiligheid je net banger? En wat kan er allemaal gebeuren als je de angst om de controle te verliezen uiteindelijk, al is het maar even, overwint? Naarmate de avond vordert, wordt duidelijk dat de beloofde veiligheid een illusie is. Tot overmaat van ramp sluipen toeval en chaos de ruimte binnen...
Eén van de veiligste avonden ooit, waar helemaal niets gebeurt. Een zacht pleidooi voor meer toeval, om iets vaker de controle los te laten.

‘Eigen Kweek’ is een ontwikkelingstraject voor jonge podiumkunstenaars en aspirant zakelijk leiders. In de provincie Antwerpen kozen 13 cultuurhuizen (waaronder de vrijetijdsdienst ‘UiT in Lint’) uit 38 inzendingen TSJIK TSJAK WHAM om te ondersteunen en te programmeren. 13 aanbevelingen dus, om deze voorstelling te gaan zien.

Locatie: Zaal Roeland Duffelsesteenweg 1, Lint
Inkom: € 12

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Organisatie

UiT in Lint
Liersesteenweg 25 , 2547 Lint