In Memoriam Joshu

OC De Witte Merel
  • vr 6 mei 2022 tot di 31 mei 2022
Naar aanleiding van de herdenking van de ‘Groote Oorlog’ organiseerde Curieus Lint in 2014 de tentoonstelling “Kruisweg volgens Georg”. Elf aangrijpende panelen van de kunstenaar Joshu-Georg, die bewonderen waren op verschillende locaties te Lint.

De kunstenaar, oorspronkelijk Lintenaar, die al enige tijd in Bretagne woont, was elk spoor van deze werken bijster. Hij was dan ook bijzonder opgetogen dat die nog intact waren, en dat de reeks integraal in Lint tentoongesteld werd. Uit waardering hiervoor schonk de schilder het bijzonder werk “The passion of Christ” aan het Lokaal Bestuur: Een heel expressief schilderij, olie op doek,
van 2 meter op 2 meter. De kunstenaar heeft er de Christus uit het Johannes evangelie op aangebracht. Na overleg besloot het Lintse gemeentebestuur dit schilderij voor onbepaalde tijd in
bruikleen te geven aan de parochiekerk. Gezien de thematiek en de omvang van het werk komt het daar uitstekend tot zijn recht.

Op 19 april 2021, in volle coronapandemie, overleed de kunstenaar Joshu-Georg, pseudoniem voor Marc Du Pré. Met de overzichttentoonstelling ‘In Memoriam Joshu’ van 2 tot 31 mei willen wij deze deze Lintse kunstenaar eren door een flits van zijn bijzonder omvangrijk werk te tonen in de foyer van OC De Witte Merel.

‘Nog tot 31 mei 2022, ‘In Memoriam Joshu’, overzichttentoonstelling van Joshu-Georg pseudoniem voor Marc Du Pré in OC De Witte Merel, Liersestw. 25 te Lint. Een realisatie van Curieus-Lint. Vrij te bezichtigen tijdens de openingsuren. Info: 03 455 12 13 en 03 288 82 25.

Organisatie

curieus
Grasmarkt 105/41 , 1000 Brussel